Nagyvilág

Óriáskivetítőn mutatták be a jordániai pilóta megégetését

Az Iszlám Állam által végrehajtott kivégzést gyerekekkel is végignézették. Volt, aki boldognak mondta magát a fogoly halála miatt.

Az Iszlám Állam kezén lévő észak-szíriai Rakkában óriáskivetítőn mutatták be azt a felvételt, melyen a fogságba esett jordániai pilóta brutális meggyilkolása látható. A pilóta az Egyesült Államok által vezetett terrorellenes koalíció kötelékében hajtott végre légicsapásokat az Iszlám Állam hadállásai ellen. A hét elején élve elégették a terrorszervezet fegyveresei, az erről készült felvételt az interneten is közzétették.

Egy újabb videofelvételen az látható, ahogy két férfi örömteli „Allah akbar” kiáltozásban tör ki a kivégzés nyilvános vetítésén. „Ez a sorsa mindenkinek, aki muszlimokra támad” – mondta egyikük, egy másik szerint pedig a pilóta „muzulmánok gyermekeit bombázta”, ezért megérdemli a halált. Egy tíz év körüli fiú azt mondta, boldog a fogoly halála miatt és hozzátette, hogy ő maga is szívesen megégette volna.

A 26 éves Maáz al-Kasszaszbe pilótát december 24-én fogták el a szélsőségesek, miután lezuhant F-16-os vadászgépe. Jordánia a kivégzésről szóló videofelvétel megjelenése után kivégezte az al-Kaida két bebörtönzött tagját és közölte, hogy növelni fogja erőfeszítéseit az Iszlám Állam elleni harcban.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik