Nagyvilág

Büntetlenül ölhetnének diákokat a texasi tanárok egy törvénytervezet szerint

tanar(210x140).jpg (tanár, pedagógus, tábla, iskola, )
tanar(210x140).jpg (tanár, pedagógus, tábla, iskola, )

Az amerikai államban már most is mentesülnek a büntetés alól a tanulókkal szemben „indokolt erőszakot” alkalmazó pedagógusok.

Ezt bővítené ki a „halálos erőszak alkalmazására” egy republikánus képviselő által benyújtott törvénytervezet, amely megvédené a jogi következménytől a tanárokat, ha esetleg egy diák megsérülne, vagy meghalna, amikor egy pedagógus „halálos erőt” vet be ellene – jelentette a helyi sajtó. A tervezet szerint a tanárok saját, vagy mások testi épségének védelmében alkalmazhatnának „halálos erőszakot”, az iskola területén, ahol dolgoznak. A védelem kiterjedne az iskola tulajdon védelme érdekében tett erőszakra is.

A tervezetet benyújtó Dan Flynn szerint „nagyon egyszerű okokból” van szükség erre a jogi védelemre: azért, mert „a tanárok félnek megvédeni magukat”.

A legnagyobb texasi pedagógusszervezet (ATPE) jogászai szerint azonban Flynn tervezetére nincsen semmi szükség, a tanárokat ugyanis már most is védik a minden texasira érvényes önvédelmi jogszabályok. A szervezet vezető jogásza a Houston Chronicle című lapnak elmondta: értik, hogy miért nyújtotta be a törvénytervezetet a politikus, de szerintük az semmiben sem különbözik az önvédelemről szóló, már érvényben lévő, és minden texasira vonatkozó jogszabályoktól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik