Nagyvilág

Politikus házánál robbantotta fel magát a merénylő

robbantás nigériában (robbantás, nigéria, )
robbantás nigériában (robbantás, nigéria, )

Újabb merényleteket követtek el a Boko Haram iszlamista szervezet terroristái Nigéria északi részében vasárnap, a három robbantásban összesen 14 ember meghalt.

Miközben az önálló iszlám állam létrehozásáért küzdő csoport heves harcot vív a kormányhadsereggel a milliós Maiduguri térségében, a várostól mintegy 300 kilométerre délre azon fáradozik, hogy további településekre terjessze ki ellenőrzését.

Gombe városban vasárnap egy öngyilkos merénylő motorkerékpáron robbantotta fel magát egy katonai ellenőrzőposztnál. Egy katona és két polgári személy meghalt a merényletben. A közeli piacon további két emberéletet követelt egy robbantás. Potiskumban egy politikus házánál csapott le az öngyilkos merénylő, a robbanás hét embert tépett szét.

A saría (iszlám jog) radikális értelmezésén alapuló állam létrehozásáért küzdő Boko Haram évek óta folytat fegyveres harcot Nigéria északi részén, és támadásai mindennaposak a térségben. Csak tavaly novemberben több mint ötezer embert gyilkolt meg a szervezet, amely egyre aktívabb a szomszédos országokban is.

Az Afrikai Unió szombaton bejelentette, hogy 7500 fős katonai kontingenst hoz létre a Boko Haram leverésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik