Nagyvilág

A világ egyik legismertebb gyémántja Magyarországon!

Nevezhetjük rombusznak is. Merkel varázslatos ujjai mindenkit megihletnek.

Ha valaki azt kérdezné, kinek mi jut elsőre eszébe Angela Merkelről (azon kívül, hogy ő a német kancellár), akkor – a kamu pucérkép mellett – legtöbben tutira a jellegzetes kéztartást említenék. A Merkel-rombuszt.

Ez a védjegye. Még Wikipédia-bejegyzés is született róla. A kéztartás sokak szerint higgadtságára, megfontoltságára utal; nyilván politikai ellenfelei ezt máshogy aposztrofálják. Pedig a kancellár asszony csak ki akart találni egy nyugis, a beszédek közben sem zavaró pozíciót a kezének. A rombusz még a testtartásának is kedvező – hát megmaradt.

És mém lett belőle.

Amikor valaki észrevette, hogy a merkeles képeken sok minden különbözik (feltűnnek a kancellár asszony blézerkollekciójának egyes darabjai, néha a frizura is módosul), de a kéztartás változatlan, megszületett ez (Bánj óvatosan a pillanatragasztóval!):

Szintén mém lett abból az óriásplakátból, melyet a 2013-as választásokra készített a CDU, és a gigantikus kollázsból a Merkel-rombusz rajzolódik ki. Annyira mém lett, hogy egy külön Tumblr-oldalon gyűjtötték a legjobbakat, olyanokat, mint például ez:

Bevonult a popkultúrába is: készült merkelrombuszos póló,

és még Merkel-emotikon is.

Ha Angela Merkel nem lenne befolyásos politikus, talán megúszhatta volna, hogy valaki (a világméretű összeesküvésekben hívők népes csoportjából) felfedje az IGAZSÁGOT, miszerint egy nagy túróst rombuszt, esetleg gyémántot formál a kéztartás! Nem más az, mint szabadkőműves jelkép. Merkel néni csúnyán lebukott!

Tekintsünk el az őrültektől, de azt esetleg érdemes átgondolni, hogy testbeszédileg működik-e a rombusz-póz. Mármint, hogy a hallgatóságból milyen érzéseket vált ki. Például az önbizalomról, az üzleti siker titkairól előadásokat, tréningeket tartó szakember, Florian Mueck a blogján a testbeszéddel kapcsolatban leírja azt a néhány kéztartást és gesztust, amit SOHA nem célszerű nyilvánosság előtt alkalmazni. A hat legrosszabb példa (imádkozásra kulcsolt kezek, jegygyűrű pörgetése és hasonlók) között sajnos szerepel a rombusz is.

A magunk szerény eszközeivel mi is megpróbáltuk népszerűsíteni a Merkelrombusz-mémet, hozzájárulva ezzel a két ország kulturális kapcsolatának javításához.

Igen. Erkel-rombusz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik