Nagyvilág

Inkognitóban él Putyin lánya

Valószínűleg a moszkvai Lomonoszov egyetem bővítési beruházását irányítja, álnéven.

Az orosz elnök nagy erőkkel igyekszik távol tartani családjától a nyilvánosságot, de most úgy tűnik, hogy sikerült ledönteni egy tabut – írja a Nol.hu. Egy moszkvai újságíró-blogger, Oleg Kasin megírta: az orosz államfő kisebbik gyermeke, Jekatyerina azonos lehet azzal a Katyerina Vlagyimirovna Tyihonovával, aki a Lomonoszovként közismert Moszkvai Állami Egyetem tudományos tanácsának tagja.

Kasin egy oknyomozó riportban figyelt fel a névre, ami azokról a tervekről szólt, melyek keretében 1,7 milliárd dolláros ingatlanberuházással bővítik az egyetemet. A program egyik vezetője a 29 éves Tyihonova, aki egyre gyakrabban jelenik meg a nyilvánosság előtt, még a davosi világgazdasági fórumon is részt vett.

Egy, az egyetemhez közel álló forrás a Reuters hírügynökségnek megerősítette, hogy Tyihonova valóban Putyin lánya, az államfő szóvivője azonban azt mondta, nem tudja, ki Katyerina Tyihonova és azt sem, hogy az elnök gyermeke az egyetemen dolgozik-e.

Az újságíró arra is felfigyelt, hogy Tyihonova az akrobatikus rock and roll világában is ismert, a sportági nemzetközi szövetség alelnöke. Korábbi partnere, Ivan Klimov a beruházási programban közreműködő Nemzeti Intellektuális Fejlesztési Alapítvány kuratóriumi tagja.

Putyin lányairól biztonsági megfontolásokra hivatkozva keveset beszél, annyit árult el róluk, hogy havonta egyszer-kétszer találkozik velük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik