Nagyvilág

Reptéri vécébe fojtotta kölyök kutyáját, mert nem vihette fel a gépre

Kutyakölyök (kutyakölyök, )
Kutyakölyök (kutyakölyök, )

Az alig kéthetes kutyust fiatal kora miatt nem engedték fel a repülőre.

Állatkínzás vádjával indítottak eljárást egy 56 éves floridai nő ellen, aki egy nebraskai repülőtér vécéjébe fojtott egy kéthetes dobermannt, miután nem engedték meg neki, hogy felvigye magával a gépre az állatot – jelentette a helyi sajtó. A kutyus tetemét a vécécsészében egy utána érkező nő találta meg, aki riasztotta a repülőtér biztonsági szolgálatát. Cynthia Andersont a repülőtéren őrizetbe vették, és előzetes letartóztatásba helyezték.

A helyi rendőrség közlése szerint Anderson először csütörtökön akart felszállni egy Floridába tartó gépre a „Central Nebraska Regional” repülőtéren. A nőnél öt kutya volt: két felnőtt és három kölyök. Az állatok szállítására vonatkozó törvények azonban tiltják a nyolchetesnél fiatalabb kutyák repülőgépen történő szállítását, így a kéthetes kölyköket a repülőtéren nem engedték fel a gépre.

Anderson elintézte, hogy a kölykök közül kettőt Nebraskában élő szülei magukkal vigyenek, de eddig tisztázatlan okokból a harmadikat magánál tartotta, és másnap megpróbált vele felszállni a floridai járatra. A biztonsági ellenőrzés alatt azonban megtalálták a táskájába rejtett ebet, és újra közölték vele, hogy nem viheti fel a gépre. Több próbálkozás után végül inkább megölte az állatot.

A kutyakölyök tetemének boncolása után megállapították, hogy a kutya halálát vízbe fúlás okozta: a tüdejében vizet találtak – közölte a helyi rendőrség. A két másik kölyköt a Humane Society nevű állatvédelmi szervezet helyi egysége vette magához, az idősebb kutyák pedig Anderson szüleihez kerültek, akik folyamatos ellenőrzésekre számíthatnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik