Nagyvilág

Alaposan megszívatták a német szélsőjobbosokat

német nácik (németország, mvgida)
német nácik (németország, mvgida)

Zászlókat és matricákat osztogattak a demonstrálóknak, akik büszkén lobogtatták azokat, bár fogalmuk se volt, mi áll rajta.

Nagyjából ötszáz Iszlám-ellenes tüntető kapott matricákat és transzparenseket a németországi Schwerinben egy demonstráción. Az ajándékokon az „mvgida.de” honlap címe volt olvasható, ezért örömmel fogadták azokat – az Mvgida ugyanis egy nemrég megalakult, a Pegida-mozgalmat támogató, idegengyűlölő, iszlámellenes szerveződés.

Néhány órával később a tüntetők – köztük feketeöves neonácik – rájöttek, hogy bolondot csináltak belőlük, az Mvgida.de címet ugyanis toleranciapárti aktivisták jegyeztették be és egy olyan weboldalt működtetnek rajta, ami megjelenésében a megszólalásig hasonlít az idegengyűlölő mozgalom honlapjához, ugyanakkor ez a felirat fogad rajta: „Tájékozódjatok és ne csak jelszavakat mondjatok vissza, mint a papagáj”.

Az oldal cikkei arra is rávilágítanak, hogy a gyűlölet-megmozdulásokon való részvételen és a bevándorlók hibáztatásán kívül más, megalapozottabb megoldások is vannak az embereket érintő problémákra – írja a Washington Post.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik