Nagyvilág

Öt embert fogtak el a terrorelhárítók

elfogás (elfogás)
elfogás (elfogás)

A francia hatóságok az ország déli részén csaptak le egy dzsihádista csoporthoz köthető emberekre.

Lunelben öt embert tartóztattak le azzal a gyanúval, hogy egy olyan csoportban vettek részt, mely harcosokat toboroz Szíriába – írja a New York Times. Az elfogásra a Charlie Hebdo elleni merényletet követő terrorellenes műveletek részeként került sor. A történtek után Franciaország rendkívül elővigyázatos minden fenyegetéssel szemben – közölte egy rendőrségi szóvivő.

Az ügyészség azt vizsgálja, hogy az elfogottaknak volt-e közük más dzsihádista csoportokhoz vagy alvó sejtekhez, mint például a Buttes-Chaumont csoporthoz, amely Irakba küldött harcosokat és a Charlie Hebdo elleni merénylet egyik elkövetője volt.

Lunel egy 25 700 fős kisváros, mégis ráterelődött a terrorellenes hatóságok figyelme, miután tavaly hat helyi muszlim esett el Szíriában a harcokban. A városkát a szélsőséges iszlamisták melegágyaként tartják számon. Lunel polgármestere úgy véli, azok kerülnek a dzsihádisták befolyása alá, akiknek családi és iskolai problémáik vannak és a szélsőséges honlapok befolyása alá kerülnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik