Nagyvilág

Meghosszabbították a WHO magyar igazgatójának megbízását

Jakab Zuzsanna - who (jakab zsuzsanna, who, )
Jakab Zuzsanna - who (jakab zsuzsanna, who, )


A következő öt évre is Jakab Zsuzsannát nevezte az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a szakosított ENSZ-szervezet európai regionális igazgatójának.

Az európai régió 53 WHO-tagállamának egészségügyi minisztereiből álló testület, a regionális bizottság már tavaly határozott Jakab Zsuzsanna újabb mandátumáról, ezt a döntést erősítette meg most Genfben a végrehajtó tanács. Jakab Zsuzsanna új ötéves megbízatása 2015 februárjában kezdődik.

“Második megbízatásom alatt az egészségügynek a fenntartható fejlődéshez való kapcsolását tartom elsődlegesnek, hogy az európai régióban méltányosabb legyen az egészségügyi ellátás. Ez nem csak az egészségügy javítását jelenti, de méltányosabb és fenntarthatóbb egészségügyi ellátás biztosítását is Európában” – mondta a régi-új regionális igazgató.

 
Fotó: MTI (2009) 

Jakab Zsuzsanna a Debreceni Egyetemen szerzett PhD doktori fokozatot. Mesterfokozaton az ELTE Bölcsészettudományi Karán szerzett diplomát, a budapesti Corvinus Egyetem Politikatudományi Intézetében végzett posztgraduális tanulmányokat, közegészségügyből Göteborgban, államigazgatásból Budapesten szerzett képesítést. 2005 májusától 2010-ig az Európai Közegészségügyi Központot, az Európai Unió előző évben létrehozott új járványügyi hivatalát vezette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik