Nagyvilág

Egyedülálló anyukával jótékonykodott egy utas

vonat (vonat)
vonat (vonat)

Egy szingli anyuka Facebookon keresi jótevőjét – kisfiával több órát vonatoztak, amikor egy éppen leszálló férfi utas egy cetlit és öt fontot nyomott a kezébe. A papír fecnin dicsérő szavak voltak, és egy üzenet, hogy a pénzből vegyen a kisfiának egy italt.

A brit anyuka, Samantha Welch könnyekben tört ki, amikor egy kedves idegen egy ötfontost és egy cetlit nyomott a kezébe. A papíron a következő üzenet állt: „Vegyen egy italt a kontómra. Ön a generációja büszkesége, udvarias és jó modorra neveli a kisfiát.”

A 23 éves nő hároméves gyermekével, Rylannal utazott csütörtökön Birminghamből Plymouthba, amikor az eset történt – írja a Daily Mail.

A férfi leszálláskor adta át neki a papírt és a pénzt, és csak annyit írt magáról, hogy ő volt „a vonaton ülő utas az asztalnál szemüvegben és kalapban. Legyen szép estéjük!” Az üzenet így folytatódott: „Ui.: Van egy Önével egykorú lányom…Remélem, amikor neki lesznek gyerekei, ugyanolyan jó anya lesz, mint Ön!”

A vonatút öt és félórás volt, és a fiatal anyukának és kisfiának közben át is kellett szállnia. Miss Welch azt mesélte, hogy játékokkal és zenehallgatással foglalta le Rylant. Amikor a fiú később elaludt, az ölébe vette, hogy átadja a helyét egy másik utasnak a zsúfolt vonaton.

Azt mondta, a férfi megkocogtatta a vállát, amikor elment mellettük, és annyit mondott, hogy „azt hiszem, ez kiesett a táskájából”, ezzel átnyújtotta az üzenetet, és leszállt a vonatról.

Samanthát annyira meghatotta a gesztus, hogy felhívást tett közzé a Facebookon, hogy megtalálja a férfit, és személyesen köszönhesse meg neki.

„Én őszintén nem tudtam elhinni, amikor elolvastam az üzenetét. Tízszer vagy hússzor újraolvastam, hogy felfogjam. Sokkoló volt, hogy valaki, akit nem ismerek, és akivel még csak nem is beszéltem, így viselkedett velem. Nem tudom, mit tehettem, hogy ezt írja nekem. De nagyon megható volt. Sokat jelentett számomra.”

A hölgy hozzátette: „Ez azt mutatja, hogy vannak még jó emberek, és ezért ki szeretném fejezni a hálámat. Határozottan több ilyen emberre van szükségünk – a világ jobbá válna ettől.”

Samantha észre sem vette a férfit addig, amíg az az üzenetet a kezébe nem nyomta Bristolnál, ahol leszállt a vonatról, nagyjából másfél órával azután, hogy az anya és kisfia felszálltak Birminghamnél.

„Az emberek nap mint nap megbámulnak és ítélkeznek feletted, ha egyedülálló anyuka vagy, de ezután az üzenet után különlegesnek és büszkének éreztem magam. Lehet, hogy ez ostobán hangzik, de mindösszesen csak próbálkozom jobb életet biztosítani a fiamnak.”

Samantha a pénzt a kisfia megtakarítási számlájára tette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik