Nagyvilág

Szívrohamot kapott a kandi kamerás átveréstől

Birosag(210x140).jpg (bíróság, )
Birosag(210x140).jpg (bíróság, )

Bíróság elé kellett állnia két cseh színésznek egy rejtett kamerás átverés miatt.

Majdnem tragédia lett a vége egy ártatlannak és jótékony célúnak indult kandi kamerás átverésnek Csehországban, miután az egyik átvert férfi szívrohamot kapott, amikor megtudta, a cseh közszolgálati televízió kandi kamerás adásának lett az áldozata.

A még 2012-ben történt eset miatt a szívrohamot kapott férfi pert indított a műsor készítői ellen, és elsőfokon egy cseh bíróság felfüggesztett börtönbüntetéssel is sújtotta az abban főszerepet játszó két ismert cseh színészt, akik az átverésben rendőröket alakítottak, és gyorshajtás miatt állítottak félre autósokat. A bíróság azonban nem testi sértés miatt ítélte el őket. Hanem azért, mert rendőröket személyesítettek meg, amit tiltanak a törvények.

A kandi kamerás felvétellel a testi fogyatékkal élők helyzetére akarták felhívni a figyelmet a színészek, akik közül az egyik kerekes székben, a másik pedig mankókra támaszkodva állította félre az autósokat, hogy közben titokban lefilmezzék, hogyan reagálnak az emberek a látványra.

A Daily Mail cikke szerint a színészek ellen tavaly októberben hozott ítéletet megváltoztatta egy fellebbviteli bíróság, és felmentette a két férfit, aki azzal érvelt, hogy a rendőri egyenruhák nem voltak igaziak és úgy gondolták, egyértelmű, hogy nem valódi rendőri intézkedésekről van szó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik