Nagyvilág

Nyomozást indítottak a német idegengyűlölő vezér ellen

Lutz Bachmann (pegida, , lutz bachmann,)
Lutz Bachmann (pegida, , lutz bachmann,)

Gyűlöletre uszítás gyanúja miatt nyomoz a drezdai ügyészség az Európai Hazafiak a Nyugat Iszlamizálódása Ellen (Pegida) nevű mozgalom első számú vezetője ellen.

Lutz Bachmann egy nap alatt két súlyos botrányba került, miután a Bild című lap szerdai számának első oldalán megjelent egy szelfije, amelyen a büntetett előéletű férfi Adolf Hitler náci vezért idéző bajusszal és hajviselettel látható, kedd este pedig egy képernyőfelvétel jelent meg hírportálokon egy állítólagos Facebook-bejegyzéséről, amelyben egyebek között állatoknak nevezte a Németországban menedékjogot kérő külföldieket és úgy vélekedett, hogy nincsenek “igazi” háborús menekültek.

A drezdai ügyészség a bejegyzés miatt indított nyomozást gyűlöletre uszítás gyanúja miatt. Elsőként azt próbálják megállapítani, hogy valódi bejegyzést ábrázol-e a képernyőfelvétel.

A korábban testi sértésért és más bűncselekményekért jogerősen elítélt Lutz Bachmann szerda késő délutánig nem foglalt állást a nyomozással kapcsolatban. A Hitlert idéző szelfiről a Bildnek azt mondta, hogy “viccből” készítette.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik