Nagyvilág

Listázzák a bunkó turistákat

turisták (turisták)
turisták (turisták)

A kínai turisztikai hivatal nyilvántartást készít azokról, akik külföldön járva nem tudnak viselkedni.

Az elmúlt hónapokban több, nagy visszhangot kiváltó incidens is történt, ezért a kínai turisztikai hivatal úgy döntött, hogy listát készít azokról a kínai utazókról, akik külföldön járva botrányosan viselkednek. Így akarják helyes viselkedésre bírni a turistákat – tudósít az MTI.

A civilizálatlanul viselkedő kínaiakról mindenki által visszakereshető, nyílt jegyzéket készítenek, aminek feltöltéséhez a légitársaságok, utazási irodák, szállodák segítségét is kérik. A dokumentumokat a diplomáciai képviseletek is megkapják, így a szabályszegők a vízum kiváltásakor is bajba kerülhetnek.

A hivatal azután kezdett az utazási irodáknál házalni az ötlettel, hogy december közepén négy kínai turista miatt vissza kellett fordulnia a Bangkokból a kelet-kínai Nankingba tartó repülőjáratnak. A renitens utasoknak nem tetszett, hogy egymástól külön kell ülniük, így belekötöttek az utaskísérőkbe és a gép felrobbantásával fenyegetőztek.

A kínai turisták számára – a rossz imázs miatt – a kormány két éve már kiadott egy viselkedési kódexet, amiben a szemetelés, rongálás, köpködés, firkálás tilalmát is kikötik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik