Nagyvilág

Drónpara van Franciaországban

Drón (drón)
Drón (drón)

Robotrepülő haladt át a párizsi elnöki hivatal felett, az ügyészség vizsgálódik. Atomerőművek közelében is találtak már gyanús gépeket.

Péntekre virradó éjjel észlelte a rendőrség és a csendőrség, hogy egy drón repül át a francia elnöki hivatal felett, Párizs belvárosában. Azonnal intézkedtek, a gépet eltávolították az Elysée-palota közeléből.

A hatóságok jelezték, hogy ügyészségi vizsgálat indult a robotrepülő „biztonsági szabályokkal ellentétes irányítása” miatt. Mindez azért keltett különös feltűnést, mert két hete a francia fővárosban dzsihádisták terrortámadásaiban tizenheten vesztették életüket.

Tavaly ősszel egy hónap alatt mintegy húsz alkalommal észleltek hasonló drónröptetéseket franciaországi atomerőművek közelében. Valamennyi drón sötétben repült át a zárt területeken. A hatóságok egyelőre nem tudták azonosítani a gépek irányítóit és azt sem sikerült megállapítani, hogy ezek összehangolt akciók voltak-e, de hangsúlyozták, hogy a nukleáris létesítmények biztonságát közvetlenül nem veszélyeztették.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik