Nagyvilág

Csak később csinálnak teljesen hülyét Kim Dzsong Unból

léggömbök észak-koreába (léggömb, észak-korea)
léggömbök észak-koreába (léggömb, észak-korea)

A diktátort kiparodizáló film DVD-i egyelőre nincsenek benne azokban a csomagokban, melyeket léggömbökkel küldtek Észak-Koreába az elzárt országból megszökött aktivisták.

Újabb léggömböket küldtek Észak-Koreába dél-koreai aktivisták – tudósít a South China Morning Post. Előzőleg északon azzal fenyegették őket, hogy vérükkel fizetnek, ha a léggömbökkel átküldött csomagokba a Kim Dzsong Unból gúnyt űző The Interview című filmet is beleteszik. A nagy politikai vihart kavart vígjáték arról szól, hogy a diktátorral interjút készítő újságírókat a CIA megbízza azzal, hogy öljék meg a vezért.

Az egyik aktivista, Park Szanghak elmondta, hogy csoportja, a Szabad Észak-Korea Harcosai százezer szórólapot küldött át a határon egy déli, határmenti városból. A filmet egyelőre szándékosan nem tették a csomagokba, de tervezik, hogy DVD-ken és pendrive-okon bejuttatják az országba. Azt nem árulják el, hogy erre mikor kerítenek sort.

 Europress

Észak-Korea azt követeli Szöultól, hogy tiltsa be a léggömbök küldését, közleményeikben az aktivistákat nemes egyszerűséggel szemétládának nevezve. A déli kormány álláspontja szerint az aktivistáknak demokratikus joguk a léggömbök felengedése, de figyelmeztette őket, hogy tartózkodjanak az északiak provokálásától és a felbocsátások helyszínén élő lakosság veszélyeztetésétől.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik