Nagyvilág

Gyerekeket, nőket rabolt a Boko Haram

boko haram (boko haram)
boko haram (boko haram)

A nigériai iszlamista terrorszervezet betört Kamerun területére, elhurcolt több mint nyolcvan embert, köztük sok gyereket és nőt.

Katonai és kormányzati források előzetes információi szerint állítólag három embert megöltek mintegy harminc felnőttet, jórészt pásztorokat, valamint ötven fiatal, 10-15 éves korú lányt és fiút raboltak el az ország északi határvidékéről. A kora reggeli támadás célpontja Mabass falu és a környékén lévő más települések voltak.

A katonák kétórás tűzpárbajt vívtak a támadókkal – mondta egy oda vezényelt magas rangú tiszt. Egy másik forrás 30 és 50 közé tette az elhurcoltak számát. A Boko Haram Nigériában saját iszlamista államot kiáltott ki, és Kamerun felé is terjeszkedik. A szintén szomszédos Csád szombaton 400 katonát külödtt ellene. Niger, Nigéria, Csád, Kamerun és Benin vezetői 2014 októberében megegyeztek, hogy közös katonai parancsnokságot állítanak fel, és mozgósítják a Boko Haram elleni fellépéshez szükséges erőket. A terrorszervezet Nigérián kívül Kamerunban, Nigerben és Csádban is toboroz iszlamista harcosokat. Paul Biya kameruni elnököt nemrég egy videoüzenetben halállal fenyegették meg.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik