Nagyvilág

Vasárnapra helyreáll a vasúti közlekedés a Csalagútban

Jelentős késésekre kell számítani holnap is.

Nicolas Petrovic, a Eurostar szuperexpresszeket közlekedtető cég vezérigazgatója arról tájékoztatta az AFP francia hírügynökséget, hogy a két alagút közül az egyiket már szombat este megnyitják, a vasúti forgalom azonban csak vasárnap reggel fog újraindulni.

Petrovic szerint a következő napon minden menetrend szerinti járat elindul majd, viszont nagyjából egyórás késésekre kell számítani.

Ahogyan arról korábban tájékoztattunk: a La Manche-csatorna alatti forgalmat tűz miatt kellett leállítani szombat délután. A korábbi hírek szerint egy kamion gyulladt ki az egyik teherautó-szállító szerelvényen az alagút franciaországi végén. Az alagút felé tartó szerelvényeket ezután leállították és visszaindították kiinduló állomásaikra, a vasúti közlekedést pedig egész napra felfüggesztették.

A Eurostar szombat délután Londonban bejelentette, hogy a nap folyamán már nem tud további szerelvényeket indítani, mivel az alagútpárt mindkét irányban lezárták. A cég kérte azokat az utasokat, akiknek szombatra szóló menetjegyük volt, hogy ne is menjenek ki a pályaudvarra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik