Nagyvilág

Uzsonna helyett drogot tett a hároméves gyerek dobozába

A drogdíler apuka véletlenül összevert két csomagot a reggeli rohanásban.

Érdemes reggel időben felkelni, mert nem csak kellemetlen, de veszélyes is lehet a kapkodás, meg a rohanás. Különösen, ha az embernek olyan foglalkozása van, ahol a legapróbb hiba is keményen megbosszulja magát. Mondjuk drogdíler.

Egy angol kábítószerkereskedő például úgy bukott le Folkestone-ban, hogy a nagy sietségben rossz csomagot adott be az óvodába, a három éves fiával. A dobozban nem a gyerkőc uzsonnája volt, hanem különböző drogok, az elfogyasztásukhoz használatos kellékek, meg pár kés. Mire a papa észrevette a bakit, és visszaért az óvodába, hogy visszacserélje a csomagokat, késő volt. A gondozónők már értesítették a rendőrséget.

 Lee Webb (rendőrségi fotó)

A reggel kapkodó, drogdíler apukát, a 23 éves Lee Webb-hez később ellátogattak a rendőrök, hogy letartóztassák. A férfi felkészülten várta őket: a kézfejére felírta az ügyvédje telefonszámát – írja a Courier.

A kihallgatásán Webb azt mondta, egy barátja bízta rá a csomagot, hogy egy darabig vigyázzon rá. Amikor ő észrevette, hogy valami gyanús fehér por van benne, azonnal szólt az illetőnek, hogy vigye el tőle a dobozt.

A törvényszéki szakértők azonban később két műanyag uzsonnásdobozban, kb. 8 – 12 ezer font (3,3 – 5 millió forint) értékű kokaint, mefedront találtak. A házból előkerültek még a kábítószer kiporciózására használt mérlegek, különböző kések, és több száz fontnyi készpénz is. Utóbbiról Webb azt mondta, az a megtakarítása. Azt viszont elismerte, hogy a kokain és a mefdron az övé, és hogy el akarta adni. A bíróság január 6-án négy év börtönre ítélte a férfit.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik