Nagyvilág

Megfenyegettek egy újabb francia lapot

le-canard-enhaine(960x640).jpg (le canard enchainé)
le-canard-enhaine(960x640).jpg (le canard enchainé)

A Le Canard Enchainé a legjelentősebb szatirikus hetilap Franciaországban, azt írták nekik, hogy „ti következtek.

Megfenyegették a Le Canard Enchainét, a Charlie Hebdo című szatirikus hetilap szerkesztősége elleni múlt heti, 12 áldozatot követelő merénylet másnapján. Erről maga a magazin számolt be szerdán megjelent legfrissebb számában. Az ügyben vizsgálat indult, s a szerkesztőség védelmét megerősítette a rendőrség.

“Ti következtek” – ezt üzenték a lapnak. A fenyegetők az is írták a lap szerint, hogy lefejezés vár az újságírókra. “A körülményekre való tekintettel a védelmünket megerősítette” a rendőrség – olvasható a cikkben.

A fenyegetéseket január 8-án e-mailben kapta a szerkesztőség, egy nappal azután, hogy két dzsihadista fegyveres behatolt a Charlie Hebdo szerkesztőségébe és lelőtt 11 embert, majd menekülés közben egy rendőrt is megölt.

A Le Canard Enchainé legfrissebb címlapján, amelynek jelmondata, hogy “A sajtószabadság csak akkor használódik el, ha nem élünk vele”, a múlt szerdai merényletben megölt egyik karikaturista, Cabu mondata olvasható: “”Gyerünk, srácok, ne hagyjátok magatokat lemészárolni/megtörni”.

Közben az al-Kaida jemeni szárnya új videóüzenetet tett közzé, melyben további merényletekkel fenyegetik Franciaországot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik