Nagyvilág

Újabb támadás írható a párizsi túszejtő számlájára

Amedy-Coulibaly(210x140).jpg (Amedy Coulibaly)
Amedy-Coulibaly(210x140).jpg (Amedy Coulibaly)

A szabadítóakció során kivégzett Coulibaly-t még egy lövöldözéssel összefüggésbe hozták. Közben kiderült: a férfit terroristagyanús személyként nyilvántartották.

Amedy Coulibaly, a párizsi kóser szupermarket elleni pénteki támadást végrehajtó terrorista egy ideig szerepelt az Egyesült Államok terrorgyanús személyeket nyilvántartó adatbázisában – írja beszámolójában a CNN. A párizsi főügyész közölte: a férfi még egy támadással összefüggésbe hozható. Még a múlt héten egy embert futás közben lőttek le, vélhetően ugyanazzal a fegyverrel, amit Coulibaly a túszejtéskor használt. A futó életveszélyes sérülésekkel fekszik kórházban.

A tizenhét ember halálát okozó francia terrorcselekmény-sorozat után az élet kezd visszatérni a szokott kerékvágásba, az emberek visszatértek munkahelyükre, a diákok az iskolákba, noha továbbra is a legmagasabb szintű terrorkészültséget tartják fenn. A rendfenntartásra tízezer katonát és nyolcezer rendőrt vezényeltek ki. „Ébernek kell maradnunk, továbbra is óriási a veszély” – mondta Manuel Valls miniszterelnök. A rendfenntartókat arra szólították fel, hogy töröljék közösségi oldalaikat és mindig tartsák maguknál fegyverüket, mert az alvó terrorista sejtek aktiválódtak az országban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik