Nagyvilág

A túszejtő barátnője most a legkeresettebb ember

Rajta keresztül tarthatta a kapcsolatot a párizsi kóser boltban túszokat ejtő Coulibaly a Charlie Hebdo elleni merényletet elkövető Kouachi-fivérekkel.

Továbbra is nagy erőkkel keresi a francia rendőrség a 26 éves Hayat Boumeddiene-t, a párizsi kóser boltban túszokat ejtő, majd agyonlőtt Amedy Coulibaly barátnőjét. Azzal gyanúsítják, hogy részt vett csütörtökön a montrouge-i lövöldözésben, amiben egy rendőrnő életét vesztette. Boumeddiene jelenleg a körözési lista élén van Franciaországban.

Francois Molins párizsi ügyész szombaton megerősítette, hogy a Charlie Hebdo elleni merényletet elkövető Kouachi-testvérek jól ismerték a Párizsban túszokat ejtő és Montrouge-ban lövöldöző Amedy Coulibalyt. A híváslisták alapján Coulibaly barátnője és Chérif Kouachi felesége tavaly több mint ötszázszor beszélt egymással telefonon. Kouachi feleségét, Izzana Hamydot már szerdán, a Charlie Hebdo elleni merénylet után őrizetbe vette a rendőrség.

A hosszú barna hajú, gyermeki arcú 26 éves Hayat Boumeddiene nagyon vallásos, az arcát is eltakaró fátylat visel, emiatt munkahelyét is kénytelen volt feladni. Coulibaly-val 2009-ben az iszlám szerinti házasságot kötött, a francia törvények szerint azonban nem kötötték össze életüket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik