Nagyvilág

Fidel haláláról szólnak a hírek Miamiban

Fidel Castro (fidel castro)
Fidel Castro (fidel castro)

Az Egyesült Államokban élő kubai menekültek szerint a diktátor már biztosan nem él.

Kedden volt pontosan egy éve, hogy Fidel Castro megjelent a nyilvánosság előtt, egy havannai művészeti galériában. Az évforduló, és néhány különösnek tűnő körülmény miatt újra szárnyra kaptak az arról szóló híresztelések, hogy a kubai diktátor halott.

Sokan furcsának tartják például, hogy Fidel nem kommentálta az arról szóló híreket, hogy országa és az Egyesült Államok rendezni kívánja viszonyát. A Floridában élő kubaiak pedig olyan híreket kapnak otthonról, amik szerint hatalmas a feszültség a karibi ország katonai és politikai vezetőinek, illetve a Castro család körében – írja a Diario Las Américas című lap. Az újság úgy tudja, hogy nagy nemzetközi sajtótájékoztatót hívtak össze mára Havannába, és megemlíti azt is, hogy a Castro számára épülő síremlék környékét egy ideje lezárták a hatóságok.

Fotó: Europress

Egy ország, ahol havi 4 ezer forintból élnek

Roskadoznak az épületek, benzinre sem telik az embereknek, de egy Peugeut 508-as átszámítva 56 millió forint. Olvassa el riportunkat az országról, ahol még a budin is Fidelt éltetik, és minden utazás időutazás!

 

Olvasói sztorik