Nagyvilág

Nem mond le a legbunkóbb képviselő

A brit Philip Drury azt kommentelte egy nemi erőszakról szóló hír alá, hogy az áldozatot látva nem biztos benne, hogy tényleg bárkinek eszébe jutott volna megerőszakolni.

Hatalmas felháborodást váltott ki Philip Drury brit liberális demokrata képviselő, miután félelmetesen bunkó hozzászólást fűzött egy 21 éves nő megerőszakolásáról szóló hírhez. Serena Bowes Olaszországban vált nemi erőszak áldozatává, de a rendőrség azzal vádolja, hogy kiszínezte a történetet. Ehhez Drury annyit bírt hozzáfűzni egy nyilvános hozzászólásban, hogy „nem vagyok biztos benne, hogy bárki is meg akarná erőszakolni, ahogy elnézem, lol”.

A képviselő ellen eljárás is indult, de megállapították, hogy nem tudnak ellene fellépni, mert a hozzászólást nem képviselőként tette. A pártjából viszont kilépett. „Iszonyúan fáradt voltam, egy kimerítő kínai üzleti útról érkeztem vissza” – mentegetőzött Drury. „Továbbra is a tanács tagja maradok, ennyit akarok elmondani, a többit sajtóközleményben” – közölte.

A tanács vezetője azzal kapcsolatban, hogy Drury nem mond le, azt mondta, hogy mélységesen csalódott a döntése miatt. „A testület álláspontja szerint a nemi erőszak mélyen megvetendő nem csak a fizikai bántalmazás, de a lelki következmények miatt is. Az egyetlen, amit tehetünk, hogy minden segítséget és együttérzést megadunk az áldozatnak” – mondta.

Többen felháborodott Facebook-kommentben közölték, hogy nem akarják, hogy ilyen ember képviselje őket – írja a brit Metro.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik