Nagyvilág

Meghalt az utas, miután 13 órát késett a gépe

etihad airways (etihad airways, repülőgép)
etihad airways (etihad airways, repülőgép)

Több mint fél napig vesztegelt a kifutópályán az Etihad Airways düsseldorfi járata, fedélzetén az utasokkal. Később, már útközben egy idős férfi meghalt a gépen.

Rémálommá vált az út az Egyesült Arab Emírségek fővárosából a németországi Düsseldorfba, a köd miatt ugyanis 13 órát várt az Etihad Airways járata a kifutópályán, fedélzetén az utasokkal. Miután a gép felszállhatott, útközben egy 73 éves utas életét vesztette. Emiatt a gép hamarabb, Bécsben leszállt – írja a Mashable.

A légitársaság szóvivője közölte: a férfi halálának okáról nem tudnak tájékoztatást adni, de az bizonyos, hogy nem a hosszú várakozással van összefüggésben. Az Etihad Airways nevében részvétet nyilvánított az utas családjának. Közölte azt is, hogy a várakozás ideje alatt az utasokat frissítőkkel kínálták és folyamatosan tájékoztatták a késés okáról.

Hasonlóan jártak az Etihad San Francisco-i járatának utasai is. Ők azt mondták: senki nem volt dühös, érthető, hogy nem szállt fel a gép, amíg ez veszélyes volt, azt viszont nem értették, hogy miért kell fent maradniuk.

Az Egyesült Államokban rendelet szabályozza, hogy négy óránál tovább nem tarthatóak az utasok a repülőgépen, ha az nem tud felszállni. Az Abu Dhabi-i repülőtéren viszont nincs ilyen korlátozás. A pilóták viszont az eset óta követelik a repülőtér vezetésétől, hogy intézkedjen. Az Etihad Airways egyik pilótája elmondta: a legtöbb repülőtéren van olyan berendezés, melynek segítségével ködben is biztonságosan fel lehet szállni. „Abu Dhabiban viszont hiába kértem ilyen segítséget, még csak nem is válaszoltak” – mondta. Hozzátette, hogy a repülőtér forgalma túlhaladta azt a mértéket, melyet valójában kezelni tudnának.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik