Nagyvilág

Félnapos késés a rendkívüli idő miatt

etihad (etihad, repülőgép, )
etihad (etihad, repülőgép, )

Több száz utasnak kellett 12 órát várakoznia étlen-szomjan és pontos utazási tájékoztatás nélkül két repülőgépen is vasárnap az Egyesült Arab Emírségek fővárosának, Abu-Dzabinak a repterén a rendkívül sűrű köd miatt.

Az egyik repülő San Franciscóba indult, és ugyan biztonságosan megérkezett hétfőn, csak éppen eléggé elhúzódott az utazás: 28 órás lett a felszállás előtti 12 órányi ülés miatt. A gép indulását az is hátráltatta, hogy várakozás közben lejárt az eredeti személyzet munkaideje, és le kellett váltani őket.

Az utasok nem hagyták szó nélkül, hogy órákon át nem törődtek velük és nem kaptak megfelelő információt. Thomas Piani a San Franciscó-i érkezést követően elmondta: “Folyamatosan azt hajtogatták nekünk, hogy perceken belül indulunk, húsz perc múlva, fél óra múlva, és ez így tartott 12 órán át.”  Egy másik utas, Venkatesh Pahva azt mondta: “Mindenki hadakozott mindenkivel. Az utasok egymással, a légikísérők az utasokkal, az utasok meg velük.”

Az Etihad légitársaság bocsánatot kért a kellemetlenségért, mondván, hogy a sűrű köd más légitársaságokat is érintett. Ugyancsak az Etihad egy másik járatának utasai még rosszabbul jártak: ők Düsseldorfba indultak és több mint harmincórás késéssel érkeztek oda. Tizenhárom órás ücsörgéssel kezdték útjukat, és amikor végre már csaknem megérkeztek Németország fölé, kényszerleszállást kellett végrehajtani Bécsben a gép egyik utasának halála miatt. Ezután nem indulhattak azonnal tovább, mert a személyzet túllépte volna a számára előírt munkaidőkorlátot, így aztán az utasok is kénytelenek voltak szállodában tölteni az éjszakát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik