Nagyvilág

„Állatokon élik ki vágyaikat a nyugatiak”

A teheráni tisztviselők elképesztő történeteket találnak ki a nyugatiak szexuális kicsapongásairól, hogy az iráni fiatalokat a helyes úton tartsák. Az iráni társadalom azonban megállíthatatlanul változik.

„Tinédzserkoromban, a 90-es években behívtak a Teheráni Hoda Lányiskola igazgatói irodájába, mivel találtak nálam egy Michael Jackson videokazettát. Az iskolai tanácsadó kénytelen volt velem foglalkozni. A fejébe húzta a kendőjét és óvatosan az asztalon heverő kazettára pillantott. » Ismered ezt az énekest? Tudja bárki, hogy ő egy férfi vagy egy nő? « – kérdezte. » Ezek úgy élnek, mint az állatok. Csak a szexuális szükségleteiket akarják kielégíteni. Teljesen mindegy, hogy egy nő, vagy egy férfi mellé fekszenek le esténként. Nem bánják, ha a kutyáktól születnek gyerekeik, vagy… « Halkan folytatta tovább: » Tudtad, hogy ennek az énekesnek, vagy táncosnak, vagy bárminek is akarod nevezni, állatokkal van viszonya? « Olyan súlyosan ejtette ki a szavakat, mintha pontosan ismerné Michael Jackson állatokkal való kapcsolatának minden egyes részletét. Ekkor hallottam először az állatokkal való fajtalankodásról, ami az iskolai tanácsadó szerint nagyon gyakori jelenség Nyugaton” – írja Shima Sharábi a Daily Beastben.

Azért ilyen a társadalom, mert a nők nem eléggé szemérmesek

A középiskolában a hitoktatója és az iskolai tanácsadó is hosszú órákon át ecsetelték, hogyan vesztették el az egymás iránti érdeklődést a nyugati nők és férfiak, mennyire meg vannak törve érzelmileg és hogy az állatokhoz kellett fordulniuk, hogy kiéljék a vágyaikat. Mindezt azért, hogy a fiatal tanulókat hidzsáb vagy fátylak viselésére bátorítsák és elriasszák őket egy olyan társadalomtól, ami azért jöhetett létre, mert a nők nem voltak eléggé szemérmesek.

Mehdi Bajatia, a Tisztaságért és Szerénységéért Iráni Stratégiai Központ feje, legutóbbi nyilatkozatában egyértelművé tette, hogy Irán továbbra is ugyanazt gondolja a nyugati szexualitásról. „A feminizmus terjedése és az, hogy a nyugati nők 60 százaléka szívesebben fekszik össze kutyákkal, mint férfiakkal, eredményezi a hidzsáb mellőzését és a szexuális izgalmi szint küszöbértékének csökkenését a nőknél” – nyilatkozta a Resa Hírügynökségnek. Arról nem számolt be, hogyan állapította meg ezt az értéket, csak a női haj provokatív jellegéről beszélt. „Mohamed próféta kijelentette, hogy a női haj szexuálisan izgatja a férfiakat. Talán a modern tudomány még nem bizonyította ezt, de olyasvalaki állítja, aki csakis az igazat mondja.” Bayati szerint továbbá az, ha a nők nem hordanak hidzsábot, az csökkenti a férfiak libidóját is, „ami nem válik a nők hasznára”.

Az iráni imámok már régóta a nyugati szexuális visszaélésekkel vagy devianciákkal példálóznak, hogy népszerűsítsék a hidzsáb viselését. A legfurcsább érvelés azonban nemrég hangzott el Mohamed-Mehdi Mandegari imám szájából, aki az ultra-konzervatív Kitartás Front tagja és a Mártírok Útját Támogató Alapítvány feje. Mandegari azt állította, a nyugati nők úgy váltogatják szexuális partnereieket, amire még az állatvilágban sincs példa. „Nyugaton a nők büszkék rá, ha több férfival is van kapcsolatuk” – mondta. „De az állatok különböznek tőlük és egy nősténynek nincs egy időben több hímmel kapcsolata”.

Mandegari, ahogyan sok más keményvonalas is, úgy hiszi, hogy az iráni kultúra túlságosan elnyugatiasodott, és távolodik az igazi iszlám kultúrától. Az imám beszédében arra kérte az iráni férfiakat és nőket, ha műholdas csatornákat néztek, kerüljék a szexet, nehogy beszennyeződjön tőle az embriójuk. „Sajnos sokan nem eléggé óvatosak a fogantatás idejét illetően” – figyelmeztetett. „Akkor csinálják, miután műholdas TV-t néztek, és illetlen zenét hallgattak. Mindez hatással van az embrióra” – mondta.

Durván csinálják

Mohsen Garaati imám népszerű televíziós személyiség és Irán Legfőbb Vezetőjének képviselője az Iskoláztatási Kampányban. „A nyugatiakat becsapták a szexet illetően” – mondta egy műsorban. „Amikor Amerikában voltam, láttam csókolózó fiúkat és lányokat, de olyan durván csinálták, mintha egy téglafalat csókoltak volna. A csókok azért nem voltak szolidak, mert talán már az volt a 69. ember, akit megcsókoltak aznap. Azt hitték, hogy a szabadság az előnyükre válik, de átverték őket”.

Nem csak az imámok és ideológusok használnak visszataszító szavakat és képeket, hogy ismertessék a nyugatiak szexuális szokásait. Múlt télen a Baszij félkatonai erők parancsnoka, Naghdi tábornok az amerikaiakkal való nukleáris tárgyalások bírálásánál hozta fel a témát. „Az Amerikában született gyerekek 35 százaléka fattyú” – mondta, bár nem nevezte meg a statisztika forrását.

Persze nem mindenki vélekedik így a szexről Iránban. Ott van például a reformista Haszán Juszuf Eszkavári imám, aki a lap megkeresésére úgy nyilatkozott: „Ezek a szavak engem is annyira ámulatba ejtenek, mint téged. Felmerül bennem, hogy vajon ezek az úriemberek téveszmékkel küzdenek, vagy csak rosszul értesültek. De nem tudok egyértelmű választ ilyen képtelenségekre.” Mielőtt azonban azt gondolnánk, hogy Eszkavárinak is van némi befolyása a dologban, meg kell említenünk, hogy liberális nézetei miatt immár három éve ül börtönben.

Érvek a kövezés mellett

Hasszán Rahimpur Azghadi, az Iráni Kulturális Forradalom Legfelsőbb Tanácsának tagja azt állítja, hogy a nyugati társadalmakban a gyermekek 75 százalékát az anya neveli fel, és nem is ismerik az apjukat. Ez a házasságtörők megkövezése mellett érvelő beszédében hangzott el. „Az iszlámban nincsenek szexuális komplexusok, mert az iszlám szerint a házassággal kiteljesedik a hit, amíg a kereszténység esetében a házasság nem isteni dolog.”

Múlt hónapban Hasszán Abbaszi, a Iszlám Forradalmi Gárda Doktrinális Stratégiai Tanulmányok Központjának feje és a Legfőbb Vezető irodájának teoretikusa arról beszélt, hogy „a nyugati emberi jogok jóváhagyták a vérfertőzést. A vérfertőzés igen ritka az állatok körében, de a nyugati ember odáig süllyedt, hogy úgy áll ki a vérfertőzés mellett, mintha az emberi jog lenne.”

„Amerikában, a nős férfiak 100 százalékának szexuális viszonyai vannak” – mondta egy másik beszédében, melyet a TV is sugárzott, „ezzel szemben Iránban talán tízezerből két férfi nősül újra. De halljátok, hogy hangoztatják a nők és férfiak közti egyenlőséget.”

Abbaszi ezután Anuseh Anszarira, egy iráni-amerikai úrhajósra hivatkozott, aki az első iráni nő volt, aki az űrben járhatott. „A síita-tanok alapja a tisztaság és a Nyugat arra használja a nőket, hogy elpusztítsa a síita vallást. Miért küldték ezt a nőt, Anuseh Anszarit az űrbe pár férfival együtt? Hogy megöljék a tisztaságot. Ez a feminizmus fő eleme és a feminizmus az amerikai életstílus alapja.”

Durva mondatok, okkal

Mindemellett az iráni kulturális hadviselés kirohanásai nem ok nélkül történnek. A beszámoló szerint a társadalom lassan, de változik, egyre több, főleg fiatal nő nem hordja a hidzsábot, erősödnek az egyenlőséget követelő hangok és formálódnak a femininista mozgalmak az országban. Ezeknek az eszméknek a terjedését próbálja gátolni, nemcsak brutális büntetésekkel, mint a botozás vagy a kövezés, de ideológiai munícióval is a forradalmi kormányzat. Valami elkezdődött Iránban – igaz, még évtizedekig is tarthat, míg bármilyen eredmény érezhető lesz. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik