Nagyvilág

„1500 kilométer kellett ahhoz, hogy megtanuljam értékelni a családdal eltöltött időt”

Uzenj-haza-Kiss(960x640).jpg (üzenj haza,)
Uzenj-haza-Kiss(960x640).jpg (üzenj haza,)

A Hír24 „Üzenj haza!" kampányával külföldön élő magyarokat biztatunk arra, hogy lepjék meg Magyarországon élő szeretteiket online üzeneteikkel. Nem mellékesen nyerni is lehet mindezzel.

Kiss Norbert Ádám, két és fél éve él Hollandiában. Filmes csoportvezetőként dolgozik egy rotterdami reklámügynökségnél. Szenvedélye a főzés. Augusztusban indított egy blogot, amelyre elkészítette az első magyar nyelvű filmet, miután értesült a Hír24 Üzenj haza! pályázatáról.

Ezt írta nekünk:

„Mindig piros betűs ünnep, ha kedves látogató érkezik otthonról. De ha az egész család jön, az teljesen más. Idén nálunk ünnepel az egész család. Nem törjük meg az otthoni hagyományt, szóval halászlevet teszünk az asztalra. Igaz egy kicsit másmilyent. Ezzel a filmmel kívánunk boldog ünnepeket!

Lassan három éve élünk Hollandiában, boldogok vagyunk. De nem volt könnyű másik országba költözni. Kicsit olyan, mint az építkezés, előtte kétszer is meg kell gondolni. A mérleg sokáig egyenlő volt, majd – ahogy egyre több a barátod, biztosabb a helyed, veszed fel az itteni szokásokat,- egyértelműen a pozitív felé billen. Rossz sosem volt.

1500 kilométer kellett ahhoz, hogy megtanuljam értékelni a családdal eltöltött időt. Amikor néhány percre voltunk egymástól, sokszor még a nagybevásárlás elintézése is fontosabb volt egy-egy találkozónál. Pedig mennyit számít egy-egy kiadós nevetés a családdal, vagy egy csülökbuli a legjobb barátokkal. De ha nincsenek karnyújtásnyira, és végre találkozunk, akkor tényleg csak ők számítanak, semmi más.”

Olvasói sztorik