Nagyvilág

Megszavaztatja az Iszlám Állam, hogyan öljék meg az elfogott pilótát

A terrorállammal szimpatizáló twitterezők a legkegyetlenebb ötletekkel álltak elő.

Egy jordániai pilótát fogtak el az Iszlám Állam fegyveresei a múlt héten szerdán. A dzsihádisták angol nyelvű folyóirata interjút is közölt vele, melyben egyebek mellett azt kérdezték, tudja-e, mit fog vele csinálni az Iszlám Állam. „Igen, meg fognak ölni” – felelte.

A Twitteren már több mint ezren megosztották azt a képet, mely az elfogott pilótát ábrázolja, rajta arab nyelvű felirattal: „Tegyetek javaslatot, hogyan öljük meg a jordániai disznót”. A posztra érkezett válaszok közt rengeteg gyomorforgató kép van, sok közülük lefejezéseket, sebesült gyerekeket ábrázol. Az egyik képen csak egy úthenger van, „Goodbye Moaz” felirattal, egy másikon egy balta „Nincs ennél jobb megoldás” kommentárral. Többen megosztottak egy videót, amin egy nő azt mondja, hogy a fiát a szövetséges légicsapások miatt vesztette el. Szerinte a pilóta agyonlövése vagy agyonszúrása könyörületes eljárás lenne.

A dzsihádisták több ezer támogatója osztott meg olyan manipulált képeket, melyeken a pilóta lefejezése látható, ezeket a korábban végrehajtott, nagy visszhangot kiváltó lefejezések képeiből készítették – írja az Independent.

Sok twitterező viszont a pilóta mellett áll ki – még a jordán királyi család is támogató posztot tett közzé, amire jóval több pozitív visszajelzés érkezett, mint a terroristák bármely bejegyzésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik