Nagyvilág

Forgalmas utcán robbant fel egy szippantós autó

A detonáció egy vásárlókkal és boltokkal teli utcát telített be a pöcegödrökből kiszivattyúzott anyaggal. Az eredményről járókelők készítettek fényképeket, amik rohamléptekkel terjednek a kínai közösségi oldalakon.

A kínai Hechi városában történt esetet mutató felvételeken látni lehet, hogy több boltot is több méter magasan fedett be a robbanás után a szippantós kocsi tartályában szállított barna folyadék, amit több arra sétáló embert is tetőtől talpig beborított. Egy szemtanú elmondása szerint az egyik boltban az összes utcafronton kiállított termékét belepte az „undorítóan bűzlő” szennyvíz, mindenét tönkretéve.

 
Több méter magasan mindent szennyvíz borított be a forgalmas utcán
Fotó:Weibo 

A rendőrség közlése szerint a detonáció miatt senki sem sérült meg, de többen is orvosi segítséget kértek, attól félve, hogy a szippantós kocsiban használt vegyszerek veszélyesek lehetnek az egészségükre. Illetve attól is tartottak, hogy a pöcegödrökből kiemelt szennyvizek esetleg valamilyen betegséget terjesztenek.

 
Elviselhetetlen lehetett a bűz
Fotó:Weibo 

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy miért és hogyan történt a robbanás. A szennyvízgyűjtő autókat üzemelő cég szóvivője kijelentette, hogy biztosan az autó műszaki hibája okozta a balesetet, míg a teherautó gyártója közölte: az ilyen balesetek a karbantartás elmulasztása vagy a rossz üzemelés miatt következhetnek be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik