Nagyvilág

Megtalálhatták az eltűnt gépet

Eltűnt gép (eltűnt gép)
Eltűnt gép (eltűnt gép)

Egy ausztrál repülőről roncsdaraboknak tűnő tárgyakat láttak, a hely stimmel. Elindult a keresőosztag.

Egy ausztrál repülőgép gyanús tárgyakat észlelt a Jáva-tengerben, abban a térségben, ahol szakértők szerint az Indonézia légterében előző nap eltűnt utasszállító repülőgép darabjai lehetnek – közölték hétfőn indonéz tisztségviselők A beszámoló szerint az AirAsia légitársaság QZ 8501-es járatának keresésében részt vevő Orion katonai repülőgép gyanús tárgyakat észlelt a Jáva-tengerben a Nangka-sziget közelében. A helyszín 1120 kilométerre található attól a helytől, ahol vasárnap megszakadt a kapcsolat a géppel. “Egyelőre nem lehetünk biztosak afelől, hogy ezek valóban az AirAsia eltűnt repülőgépének darabjai” – mondta Putranto, hozzátéve, hogy a hatóságok a helyszínre tartanak.


Fotó: EPA / Massulis Mbasan

Az AirAsia gépe Surabayából Szingapúrba tartott. A jakartai légi irányítás radarképernyőiről helyi idő szerint vasárnap 6 óra 17 perckor tűnt el. A kapcsolat a felszállás után 42 perccel szakadt meg, amikor a repülőgép a Jáva-tenger fölött, Kalimantan (Borneó) és Jáva között repült. A malajziai székhelyű fapados társaság gépének fedélzetén 162-en tartózkodtak, javarészt indonéz állampolgárok. Több mint egy napja szakadt meg vele a kapcsolat, vasárnap egész nap keresték, de éjszakára felfüggesztették, majd hétfőn kora reggel újrakezdték a kutatást.

UPDATE: Téves risztás volt

Nem az Indonézia légterében előző nap eltűnt utasszállító repülőgép darabjai azok az úszó tárgyak a Jáva-tengerben, amelyeket egy ausztrál repülőgép észlelt – közölte hétfőn Jusuf Kalla indonéz alelnök. “Ellenőrizték a helyszínt, de nincs elegendő bizonyíték a korábbi feltételezések megerősítéséhez” – mondta a politikus.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik