Nagyvilág

Megjelent az Ebola Japánban?

ebola (ebola)
ebola (ebola)

Hozzáért egy hullazsákhoz Afrikában egy japán fiatalember. Most Ebola-gyanúval fekszik kórházban.

Egy esetleg ebolavírussal fertőzött beteget különítettek el a japán fővárosban – jelentette be hétfőn a tokiói egészségügyi minisztérium. A gyanús tüneteket mutató japán férfi néhány nappal ezelőtt érkezett a távol-keleti szigetországba a betegség által leginkább sújtott nyugat-afrikai Sierra Leonéból. Azt nem közölték, hogy pontosan miért utazott a térségbe, sajtóhírek szerint viszont ő lehet az ebolajárvány első japán betege.

A fiatalember a hatóságok kérésére december 23-i hazaérkezése óta nem hagyta el az otthonát, hétfő reggel azonban felszökött a láza, és azóta egy egészségügyi létesítményben kezelik Tokióban. A harmincas éveiben járó férfi elmondása szerint nem érintkezett közvetlenül fertőzöttekkel, december 17-én azonban egy temetés alkalmával csupasz kézzel hozzáért egy hullazsákhoz.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) legfrissebb adatai szerint az eddigi legsúlyosabb, idei Ebola-járványban közel 20 ezer ember fertőződött meg, és közülük több mint 7693-an haltak meg. A rendkívül fertőző, gyakran halálos kimenetelű vérzéses láz egy éve, 2013 decemberében jelent meg ismét Guineában. A járvány Guinea mellett leginkább a szomszédos Libériát és Sierra Leonét sújtotta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik