Nagyvilág

Cápa téphette szét a testét

cápa (cápa)
cápa (cápa)

Vélhetően cápa harapdált halálra egy férfit Nyugat-Ausztrália partjainál hétfőn, és ha beigazolódnak a feltevések, decemberben ez lesz a második halálos cápatámadás a térségben.

A férfi számos sebbel borított holttestét hétfőn találták meg a tenger felszínén lebegve Nyugat-Ausztrália állam legdélibb részén, Albany város közelében, a Cheynes Beach partjai mentén.

Az áldozat testén talált sebek első ránézésre cápaharapás nyomainak tűnnek, de még további vizsgálatokra van szükség.
A Perth Now hírportál szerint két férfi a víz alatt halászott, amikor egyiküket támadás érte.

December 15-én egy tizenéves fiú vesztette életét cápatámadásban a Rudder-zátonynál, Port Douglas közelében. Ugyanebben az államban októberben egy fiatal szörföző veszített el mindkét karjából egy-egy darabot két nagy fehér cápa támadásában.

Egy fiatal nagy fehér cápa támadott meg egy szörfözőt vasárnap Kalifornia középső vidékének partjainál, San Luis Obispo partjainál.

A férfi többekkel együtt szörfözött, amikor a víz alól hirtelen a 2,5-3 méteresre becsült tengeri ragadozó rátámadt. A hullámlovas a jobb csípőjét ért kisebb harapásokkal túlélte a támadást, és saját erejéből partra úszott.
Az incidens miatt három napra lezárták a Sand Spit strandot.

A térségben őshonosak a cápák, évente többször is észlelik őket, de ritkák az ember elleni támadások. Legutóbb 2003-ban, a jelenlegi helyszíntől 16 kilométerre délre vesztette életét egy fókákkal úszkáló nő cápatámadásban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik