Nagyvilág

Két embert tartóztattak le az ünnepi pénzeső után

peznzeso(960x640).jpg (pénz, utca, hongkong, )
peznzeso(960x640).jpg (pénz, utca, hongkong, )

Félmilliárd forintnyi hongkongi dollárnak veszett nyoma egy pénzszállító autó balesete után, köszönhetően az „élelmes” járókelőknek.

Eddig két embert, egy 43 éves férfit, és egy 36 éves nőt tartóztatott le a hongkongi rendőrség a karácsonyi pénzeső után. A gyanúsítottak egy taxiban utaztak december 24-én este Hongkongban. A Gloucester Roadon a G4S biztonsági cég pénzszállító furgonja mögött haladtak, amikor kinyílt a jármű hátsó ajtaja és 15 millió hongkongi dollár (megközelítőleg félmilliárd forint) ömlött a forgalmas útra. A pénznek alig tíz perc alatt nyoma is veszett, köszönhetően a gyűjtögető hajlamú járókelőknek – írja a South China Morning Post.

Az elveszett pénznek, eddig valamivel több, mint a harmada került elő. A biztonsági kamerák felvételei alapján azonosított pár lakásán, az ágy alá rejtve 165 ezer dollárt (több mint 5,5 millió forintot) találtak meg. A gyanúsítottak elismerték, hogy az összeget a Gloucester Roadon szedegették össze. Rajtuk kívül harminc embertől került elő a pénzből, különböző összegekben: ők a rendőrség felhívására önként szolgáltatták vissza az elemelt bankókat. A hatóságok ugyanis közölték, hogy az utcán gyűjtött pénz megtartása lopásnak számít, és akár 10 év börtön is járhat érte.

A G4S alkalmazottai egyébként észre sem vették, hogy mi történt egészen addig, amíg el nem érték a célállomásukat. Az autóban egyébként összesen 17,5 milliárd forintnak megfelelő összeget szállítottak. A biztonsági szolgálatot szerződtető Bank of China közleményben tudatta, hogy a G4S bocsánatot kért a történtekért és a kár megtérítését ígérte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik