Nagyvilág

Meghalt a dzsihadista merénylő egyik áldozata

Belehalt sérüléseibe az előző napi franciaországi gázolás egyik áldozata. Hétfőn egy iszlamista furgonjával a tömegbe hajtott Nantes belvárosában, majd megszúrta magát egy késsel.

“Nemrég tudtam meg, hogy a nantes-i gázolásnak van egy halálos áldozata” – jelentette be sajtótájékoztatóján az államfő, hozzátéve, hogy az illető a klinikai halál állapotában van. 

Hétfő este tízen megsérültek, amikor egy autós furgonjával belehajtott a tömegbe a nyugat-franciaországi Nantes belvárosában. Az Ouest France című helyi újság szemtanúkra és a rendőrségre hivatkozva azt közölte, hogy a sofőr azt kiáltotta: “Allah Akbar”, ami annyit tesz: Isten a legnagyobb, majd megszúrta magát egy késsel. 

Három nap alatt ez már a harmadik hasonló eset Franciaországban. Vasárnap Dijon város központjában hajtott a járókelők közé egy férfi ugyanezt kiabálva. Akkor tizenegy ember sérült meg, közülük kettő súlyosan. Szombaton pedig egy másik férfi ugyanezzel a kiáltással késsel támadt rendőrökre a nyugat-franciaországi Joué-les-Tours rendőrőrsén, és többeket megsebesített, mielőtt lelőtték. 

A támadások országszerte hatalmas visszhangot váltottak ki, miután az Iszlám Állam többször is felszólította híveit arra, hogy hajtsanak végre “hitetlenek” elleni támadásokat Franciaországban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik