Nagyvilág

Iskola mellett épített házat magának a pedofil

pedofil(210x140).jpg (pedofil)
pedofil(210x140).jpg (pedofil)

A férfi, aki a gyermekekkel létesített szexuális kapcsolat legalizálásáért küzdött a hetvenes években Angliában, most aprópénzért molesztálja a kiskorú diákokat a Fülöp Szigeteken.

Hírhedt brit pedofilt vett őrizetbe a rendőrség a Fülöp Szigeteken – írja a Mirror. A 73 éves Douglas Slade egy általános iskolával szemben épített magának házat, Angeles City-ben és a gyanú szerint több diákot fotózott le meztelenül, és molesztált két fontnak (kb. 800 forint) megfelelő összegekért.

Negyven évvel ezelőtt Slade alapító tagja volt a hatalmas felháborodást kiváltó Paedophile Informaton Exchange (PIE) nevű pedofil érdekvédelmi szervezetnek, amelyik a gyermekekkel folytatott szexuális viszony legalizálásáért küzdött.

A férfi ellen számos eset miatt folyik büntetőeljárás, de óvadék ellenében szabadlábon védekezik. A szomszédok szerint továbbra is fogadja otthonában az Amsic Általános Iskola diákjait. Slade vagyonos ember: hatalmas összegeket keresett élelmiszerüzleteken, miután 1985-ben a Fülöp Szigetekre emigrált. Az azóta eltelt időben folyamatosan emeltek vádakat a férfi ellen pedofil ügyekben, de aztán rend szerint ejtették is őket. Az angol ITV tévétársaság 1995-ös dokumentumfilmje szerint Slade bőkezűen fizette le az ügyészeket, és az áldozatok szüleit.

A férfi célpontjai a város szegénynegyedében élő, 8-12 éves gyerekek. „Minden nap, iskola után ott ülnek a küszöbénél. Ő kijön, válogat közülük, aztán bemennek. Meztelen képeket készít róluk, meg más dolgokat kér tőlük, aztán 150 pesot, egy pár strandpapucs árát fizeti nekik. Lányok is mindig ülnek az ajtóban, mert nekik is kellene pénz, de ő mindig csak fiúkat választ” – meséli a 17 éves Angelica Alcantara, az egyik szomszéd.

A férfit először 1995-ben helyezték vád alá pedofília miatt a Fülöp Szigeteken: 40 év börtön nézett ki neki három, 12-14 éves fiú molesztálásáért. Ő azt mondta, csak néhány csókról van szó, amiket nagypapák adnak az unokáiknak. Az ügyet az után ejtették, hogy Slade a kamerák előtt hencegett azzal, hogy bárkit le tudna fizetni. „Bárkivel meg tudok egyezni a feltételekben, ahogy Michale Jackson is meg tud” – mondta.

Aztán, amikor 2006-ban és 20013-ban is volt ellene gyermekmolesztálási ügy, Slade többek között azzal védekezett, hogy súlyos diabétesze miatt, fizikailag nem is képes szexuális aktusra. Mindkét esetben elegendő bizonyíték hiánya miatt mentették fel.

Idén júliusban aztán Slade csuklóján ismét bilincs csattant, miután szervízbe adta a laptopját, amin a szerelő töménytelen mennyiségű gyeremekpornót talált. A gyanú szerint jórészét maga Slade csinálta, és az iskolás gyerekek szerepelnek rajta. A férfi a óvadék ellenében van szabadlábon, s most korábbi, ejtett ügyeire hivatkozik: „öt eljárás folyt ellenem az elmúlt négy évben, de mindet ejtették. Úgy néz ki valaki meg akar szabadulni tőlem” – mondja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik