Nagyvilág

Szijjártó a Déli Áramlat lefújásáról tárgyalt Moszkvában

A Déli Áramlat lemondását követő helyzet megoldásáról, az orosz gáz Közép-Európába juttatásáról és a Mol oroszországi jelenlétének megerősítéséről egyeztetett a külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter az MTI-nek elmondta: Magyarország és egész Európa számára jó hír, hogy megbeszélésükön Alekszandr Novak orosz energiaügyi miniszter megerősítette: Oroszországnak továbbra is fontos az Európával való energetikai együttműködés.

Múlt héten Szél Bernadett, az LMP politikusa azt mondta: nem jó hír, hogy a külgazdasági és külügyminiszter az orosz kollégájához megy, mivel korábban mindig egy Magyarországnak káros megállapodás született, amikor egy kormánytag “titokban Moszkvában tárgyalt.”

A déli Áramlat nevű gázvezeték megépítésének leállítását Vlagyimir Putyin orosz államfő december elején, Ankarában jelentette be. Mint mondta: az Európai Unió ellenkezése miatt nem lehet megvalósítani a Déli Áramlat tervét, de egy törökországi földgázelosztó-központ létrehozásával ellensúlyozható lehet a gázvezeték meghiúsulása.


Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik