Nagyvilág

A kirámolt üzlet foglya lett a tolvaj

bilincs (bilincs, letartóztatott, elkövető, bűnöző, rendezvény, )
bilincs (bilincs, letartóztatott, elkövető, bűnöző, rendezvény, )

A fiatal tolvaj a zárás után bújt elő rejtekhelyéről, csak arra nem gondolt, hogyan fog kijutni az épületből.

A 21 éves svéd férfi Karlstad városának egyik műszaki boltját szemelte ki magának. A The Local svéd kiadásának oldalán olvasható beszámoló szerint egy hűtőszekrény mögött rejtőzött el, megvárta, amíg az üzlet bezár az éjszakára, majd amikor már nem volt ott senki előbújt, és egy „Boldog Karácsonyt” feliratú zsákba mobiltelefonokat és táblagépeket pakolt.

Azonban hiába rámolta össze zsákmányát, ugyanis hamar ráébredt arra, hogy nem tud kijutni az üzletből. „Az ajtókon át próbált meg elmenekülni, majd a raktáron keresztül, de nem járt sikerrel” – közölte a rendőrség a helyi sajtóval. A bugyuta tolvajt a boltban tartóztatták le a rendőrök, akik azután vonultak ki az üzlethez, hogy a bent csetlő-botló férfi beindította a riasztórendszert.

A tolvajt minden incidens nélkül sikerült őrizetbe venni, mert annyi esze még volt, hogy megadja magát a kiérkező rendőröknek. Kihallgatása alatt pedig önkritikát mutató kijelentést tett: „Ahogy a biztonsági kamerák felvételein is láthatják, nem vagyok valami jó, profi tolvaj.”

A férfi ellen nagyértékben elkövetett rablási kísérlet vádjával indítottak eljárást. A rendőrség közlése szerint a nagyjából kétszázezer koronát, azaz nagyjából 6,5 millió forintot ért az áru, amit megpróbált ellopni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik