Nagyvilág

Óriásit fábiánbarnázott a brit bárónő

Jenkin bárónő szerint a szegények azért éhesek, mert nem tudnak főzni.

Az elmúlt években drámaian megnőtt azoknak a szigetországi lakosoknak a száma, akik élelmiszersegélyre szorulnak – emlékeztet a Daily Mail. Ennek kapcsán szólalt meg egy parlamenti bizottság konzervatív párti tagjaként Jenkin bárónő, aki úgy véli, az emberek azért szorulnak segítségre, mert nem tudják maguknak elkészíteni az ételt. „Elvesztettük a főzőtudásunkat, a szegények nem tudják, hogyan kell főzni” – fejtegette a bárónő hozzátéve, hogy ő hétfőn zabkását reggelizett, ami négy pennybe került. „Egy nagy tállal kijön 25 pennyből” – mondta.

Szavait óriási felháborodás követte, rá és a konzervatívokra szinte ráégett, hogy elvesztették kapcsolatukat a valósággal. Egy birminghami élelmiszerbank vezetője azt mondta, valóban elképzelhető, hogy egyes csoportok híján vannak bizonyos képességeknek, így a főzésnek, mert nem tanítják meg nekik az iskolában, de azt állítani, hogy azért veszik igénybe a segélyt az emberek, mert nem tudnak főzni, tudatlanságra vall.

A múlt héten szerdán az M1 Ma reggel című műsorának műsorvezetője, Fábián Barna hasonló érvelésbe bonyolódott, amikor egy felmérésre hivatkozva, melyet nem nevezett meg, azt mondta: sok gyerek nem azért nem reggelizik, mert nincs mit, hanem mert nem éhes.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik