Nagyvilág

Hipnózissal rabolta ki a boltost

Hipnózisrabló (hipnózis, rabló, tolvaj, )
Hipnózisrabló (hipnózis, rabló, tolvaj, )

Most először örökítette meg videófelvétel, hogy egy tolvaj ezzel a bűvészmutatvánnyal követett el bűncselekményt Nagy-Britanniában.

A brit fővárosban található bolt biztonsági kamerájának felvételét a londoni rendőrség hozta nyilvánosságra abban a reményben, hátha valaki felismeri az esetről szóló hírekben kelet-európaiként említett rablót, aki „az elme erejével” transzba ejtette a boltos, majd egyszerűen elvett tőle több száz fontot – az egész napi bevételt. Az 56 éves Aftab Haider ugyan pár másodperccel később „visszatért a valóságba”, de már hiába rohant a hipnotizáló tolvaj nyomába, nem tudta utolérni – jelentette a brit sajtó.

Dave Bullock nyomozó elmondta: „Az áldozat mozdulatlan maradt és képtelen volt megállítani a rablást, és azt mondta, fogalma sem volt arról, mi történik vele”. A felvételen látni lehet, ahogy a rabló besétál, beszélni kezd a boltoshoz, majd párszor a hasán és a vállán megérinti, majd benyúl a zsebeibe és elveszi a férfi minden pénzét.

 

A London Evening Standardnak Damien O’Brian bűvész elmondta: a tolvaj szerint már biztosan járt korábban a boltban, és „megpuhította” áldozatát, olyan szavakat és mozdulatokat táplálva belé, amelyekkel bármikor transzba tudta ejteni.

A lap az esetről szóló cikkében megemlítette, nem ez az első eset, hogy hipnózist lopásra használják. 2008-ban Észak-Olaszországban történt egymás után több olyan bolti lopás is, ahol az eladók csak arra emlékeztek, hogy a tolvaj odahajol hozzájuk, majd azt mondja: „Nézz a szemembe”. A következő emlékük pedig már az, hogy üres a kassza.

Tavaly decemberben a Hír24 is beszámolt egy másik olaszországi rablásról, amikor egy nő egy templom pénzét lopta el, miután a papot meghipnotizálta.  Oroszországban pedig 2011-ben garázdálkodott egy rabló, aki idős embereket vett rá hipnózissal arra, hogy vegyenek ki neki pénzt a számlájukról. 

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik