Nagyvilág

Turisták haltak bele a kokainként árult heroinba Amszterdamban

A fehér heroin háromszor annyiba kerül, mint a kokain egy drogdíler mégis hetek óta ezzel okoz mérgezi a turistákat és lakókat.

A fehér heroin beszippantása életveszélyes. Eddig legalább 14 turistát kellett emiatt orvosi kezelésben részesíteni, három brit életét pedig már nem sikerült megmenteni.

Az eset azért titokzatos, mert a díler kokain-áron adja el a körülbelül háromszor drágább fehér heroint. A rendőrség 15 ezer eurós jutalmat ajánlott fel a nyomravezetőnek.

A város illetékesei csütörtökön adtak ki figyelmeztetést, amelyben az utcai drogárusok kerülésére és az illegális drogok ellenőrzésére kérik az embereket. Péntektől kaphatók a fehér heroin azonosítására alkalmas tesztek, amelyeket a vigalmi negyedekben kifejezetten kínálni is fognak a járókelőknek. A tájékoztatást videó-kivetítőkön, posztereken, szórólapokon és a közösségi médiában is terjesztik.

Európában a heroin két formában fordul elő: az általánosan elérhető barna heroin (a heroin bázikus formája), valamint a kevésbé általános és drágább fehér heroin (só forma), amely tipikusan Délkelet-Ázsiából származik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik