Nagyvilág

Már hatezer áldozatot szedett az Ebola

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) legfrissebb, szerdai adatai szerint 6070-re nőtt az járvány áldozatainak a száma.

A november 30-ával zárult időszakban 17 145 fertőzést regisztráltak. Sierra Leone a legutóbbi héten 537 új esetet jelentett. A terjedés folyamatos az országban, kivéve a déli régiót. A fővárosban, Freetownban 202 új esetet észleltek az 537-ből. Sierra Leone nyugati felében, így Freetownban és Port Lokóban az elkülönítési és kezelési lehetőségek továbbra is szűkösek az új betegek nagy száma miatt – közölte Genfben a WHO.

Országos szinten Sierra Leonéban, Guineában és Libériában már van elég ágykapacitás a betegséget kezelő központokban, de ezek nem egyenletesen oszlanak el a fertőzött területeken, amelyekből néhányban súlyos hiányok mutatkoznak – hívta fel a figyelmet a világszervezet.

Sierra Leone kormánya kedden egy újabb közigazgatási kerületet, a 400 ezer lakosú Tonkolilit helyezett karanténba két hétre, hogy akadályozza a fertőzés terjedését. Ezenkívül Port Loko, Bombali és Moyamba van karanténban szeptember 25-e óta, meghatározatlan időre. Augusztusban Kenema és Kailahun kerületre rendelték el az utazási korlátozást, amely azóta is érvényben van.

A kormány a bejelentéssel párhuzamosan ismét arra kérte a lakosságot, hogy hagyjon fel az eddigi temetési hagyományokkal, amelyek a rendkívül fertőző holttestek érintésével járnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik