Nagyvilág

25 tálibot ölt meg egy afgán anya, fia megölése után

Gondolkodás nélkül fegyvert ragadott, amikor rendőrként dolgozó gyermekét agyonlőtték egy ellenőrzőpontnál.

Családi háborút indított a tálibok ellen egy afgán anya, miután az szélsőséges iszlamista szervezet fegyveresei a szeme láttára ölték meg fiát egy rajtaütés közben – írta a TOLOnews. A lapnak az anya elmondta: nagyjából hajnali öt órakor fegyverropogásra ébredt az Afganisztán nyugati részén található Farah tartományban lévő otthonában. Tálibok támadtak az ellenőrzőpontra, ahol aznap este a fia állt őrt. A rendőrként szolgáló férfi nem élte túl a támadást.

„Amikor a harcok erősödtek, nem tudtam visszafogni magam, felkaptam egy fegyvert és én is lőni kezdtem” – mondta el Reza Gul a lap újságírójának. Pár perccel később pedig már azt vette észre, hogy férje, lánya, legkisebb fia és menye is csatlakozott hozzá a támadó tálibok elleni harchoz. „Egyfajta családi háborút indítottunk a tálibok ellen” – mondta el a lapnak Gul lánya. A nő menye pedig hozzátette: „Készek voltunk addig harcolni, míg van töltényünk.”

A több órán át tartó összecsapás végén 25 tálib hevert holtan, és többen megsebesültek, az ellenőrzőpontot pedig nem tudták bevenni. A helyi rendőrfőkapitány az esettel kapcsolatban közölte: rendkívül büszkék a család tettére, amire sokáig fognak emlékezni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik