Nagyvilág

Velencében betiltják a guruló bőröndöket

A lagúnák városának lakói egyre nehezebben viselik a rengeteg turistát, és mindazt, amit magukkal hoznak.

Könnyedén költséges slamasztikában találhatja magát jövő tavasztól a Velencébe látogató turista. Egy új helyi törvény miatt akár 500 eurós büntetést is kaphat az, aki guruló bőröndjével felveri a csendet – írja az Express.

A hatóságok szerint a helyiek rengeteget panaszkodnak amiatt, hogy képtelenek aludni, akkora zajt tudnak csapni a város utcáin és a hídjain poggyászukat maguk után húzó turisták. Hát többé nem fogják húzogatni, ha csak nincs puhán és csendesen guruló, felfújható kerekekkel felszerelt bőröndjük. Az ilyenek ugyanis kivételt képeznek a tiltás hatálya alól.

Ezt annak ellenére fontosnak tartották beleírni a jogszabályba, hogy ilyen bőröndök egyelőre nem léteznek. Maurizio Dorigo, képviselő azonban reméli, hogy hamarosan kifejlesztik és gyártani kezdik őket. „Van még idő jövő év májusáig. Valaki addig tervezhet ilyet és el is adhatja” – mondta.

Az évente 20 millió turistát vendégül látó Velencének azonban nem csak a bőröndökkel van gondja. Ugyanilyen problémát jelentenek a részeg gondolázók, és sok híd már alig bírja a szerelemlakatok ezreinek súlyát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik