Nagyvilág

Lefejeztek egy amerikai fiatalt

Vélhetően a tavaly Szíriában elrabolt Peter Kassig lehet az, akit egy videófelvétel szerint meggyilkolt a szélsőséges Iszlám Állam (IS) egy fegyveres csoportja.

Az Iszlám Állam, amely augusztus óta már négy nyugati túsz kivégzéséért vállalta a felelősséget, egy olyan felvételt hozott vasárnap nyilvánosságra, amelyen álarcos fegyveres látható egy levágott fej mellett. A videón egy brit akcentussal angolul beszélő azt állította: “Ő Peter Kassig, egy amerikai állampolgár az önök országából”.

A 26 éves Peter Kassig, az amerikai hadsereg egykori katonája, 2013-ban esett fogságba, amikor a szíriai lakosságnak szánt segélyek eljuttatásában vett részt. Barátai szerint a fogságban áttért az iszlámra, és még nevét is megváltoztatta. Új neve Abdul Rahman lett.

Korábbi hírek szerint Abu Bakr al-Bagdadi, a terrorista szevezet vezetője szintén megsebesült, talán meg is halt az összejövetel helyszínét ért légicsapásban. A Jihadi Johnról szóló hírekkel kapcsolatban a brit külügyminisztérium szóvivője elmondta, tudnak róluk, de nem tudják megerősíteni. A Mail on Sunday egy meg nem nevezett nővérre hivatkozva arról írt, hogy Jihadi Johnt, Bagdadit és az IÁ más sebesült tagjait kórházba, majd a szíriai Rakkába vitték. A lap szerint nem tudni, milyen súlyosak a sérüléseik.

Olvasói sztorik