Nagyvilág

Spanyol buszbaleset – már 14 halott

Már tizennégy áldozata van a spanyolországi Murcia tartományban éjjel történt buszbalesetnek.Tíz ember állapota súlyos. 

Ketten kórházba szállításuk után haltak meg – közölte az ABC című napilap internetes kiadása. A busz 55 utasával egy madridi egyházi rendezvényről tartott hazafelé Bullas városába éjjel. Az egyik túlélő elmondása szerint a sofőr egyszer csak azt kiáltotta: “nem tudok fékezni, nem tudok fékezni”, majd érezték, hogy letérnek az autópályáról, és felborulnak. A jármű 15 méteres mélységbe zuhant.

 Forrás: MTI/EPA/Marcial Guillen

A túlélők közül mindenkit kórházban ápolnak, tíz ember állapota súlyos. Kórházban van a sofőr is, akinek a sérülései mellett szívritmuszavara is van. A férfi alkohol-, és drogtesztje negatív lett, de a hatóságok őt tartják felelősnek a balesetért.

Joaquín Bascunana murciai kormánymegbízott azt mondta, hogy minden jel szerint gyorshajtás miatt következett be a szerencsétlenség, ezért a buszvezetőt gondatlanságból elkövetett emberöléssel gyanúsítják. A busz egyike volt azon kevés járatoknak, amelynek minden üléséhez tartozott biztonsági öv, akik túlélték a balesetet, mindannyian be voltak kötve – hangsúlyozta a politikus.  Az Europapress hírügynökség információi szerint az áldozatok gyászszertartása hétfőn délelőtt lesz, amelyen részt vesz a spanyol  királyi pár is.  A baleset Cieza várostól nem messze történt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik