Nagyvilág

Lefejezés, keresztre feszítés – ez zajlik az Iszlám Államban

Rivális felkelőcsoport tagjait fogták el a szélsőséges fegyveresek. Annak ellenére végezték ki őket, hogy letették a fegyvert.

Az iszlamisták nyolc embert gyilkoltak meg Szíriában, mert az Iszlám Állam ellen harcoltak – közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja nevű emigráns szervezet. A harcosok azután adták meg magukat, hogy azt ígérték nekik, nem fog bajuk esni, ha leteszik a fegyvert. Az áldozatok egy olyan csoport tagjai voltak, akik az Asszad elnökhöz hű kormányhadsereget és az Iszlám Államot is ellenségüknek tekintik.

A szélsőségesek három másik emberrel is végeztek, velük állítólag azért, mert együttműködtek a damaszkuszi rezsimmel. A lefejezett holttesteket keresztre feszítve egy parkban tették közszemlére.

A szíriai polgárháborús helyzet egy ideje teljesen átláthatatlan – írja az MTI. Az egyes milíciák nem csupán a rezsim ellen küzdenek, hanem egymás ellen is és követhetetlen már, hogy ki kivel áll szövetségben. A polgárháború 2011. március 15-én békés tüntetésekkel kezdődött, a véres megtorlás óta kirobbant felkelés áldozatainak száma már meghaladja a kétszázezret.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik