Nagyvilág

Hullákat vásárolt a krematórium, hogy teljesítse a központi tervet

Kínában inkább titokban temetnek, minthogy hamvasszanak, a krematóriumoknak így nagyon nehéz a dolguk, ha teljesíteni akarják központilag előírt kvótát.

A hamvasztást preferálja a koporsós temetésekkel szemben a kínai központi kormányzat, hogy több föld maradhasson a mezőgazdaságnak. A krematóriumokat üzemeltető cégeknek ezért kvótákat írt elő az állampárt, azok pedig meg is tesznek mindent, hogy teljesítsék a tervet.

Két tisztségviselőt vett őrizetbe a kínai rendőrség, akiket azzal gyanúsítnak, hogy holttesteket vásároltak egy Zhong nevű hullarablótól. Zhong motorkerékpárral járta Guangdong tartomány falvait, és a gyanú szerint legalább 20 holttestet lopott, majd adott el a tervteljesítésen fáradozó krematórium vezetőinek – írja a The Indpendent.

Kínában ősi hagyományok kapcsolódnak a temetésekhez, sokan hisznek abban például, hogy egy megfelelően kiválasztott sírhelyért gazdagságot és jólétet hoz a gyászoló családra. Sokan húzódoznak emiatt attól, hogy elhamvasztassák családtagjaikat, inkább éjjel, titokban temetik el őket.

Néhány hete egy Zhuang autonóm régióban élő férfi tett feljelentést a rendőrségen, hogy a nagyapja holttestét ellopták, annak ellenére, hogy családtagjai felváltva őrizték a sírját. Amikor az ügy nyilvánosságra került, több térségbeli család is jelentkezett, akiknek eltűntek halott hozzátartozóik. Később kiderült, a holttesteket Zhong adta el a két krematóriumi tisztségviselőnek darabonként 1500 – 3000 jüanért (60-120 ezer foritért).

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik