Nagyvilág

Kis híján agyonverték a Hitlerre emlékeztető macskát

A jobb szemét elveszítette, és csak egy hajszálon múlt az élete a Baz nevű kandúrnak.

Baznak az az egyetlen hibája, hogy a kinézete valakiket túlságosan is emlékeztetett Adolf Hitlerre, a náci diktátorra. Valószínűleg ezért verték kis híján halálra és dobták egy szemetesbe. Amikor rátaláltak, a hét éves macskának több súlyos sérülése is volt, amiket egyértelműen verés, és nem mondjuk egy véletlen baleset miatt szerzett. Őt hónappal elteltével úgy tűik, hogy csodával határos módon Baz teljesen felépült – írja a Mirror.

 Fotó: SWNS

A macska huszonhat éves gazdája, Kristy Sparrow hatszáz fontot (235 ezer forint) fizetett az állatorvosnak kedvence kezelésére, ami igencsak megterhelő volt a szupermarketben dolgozó nőnek. Kristy a brit lap riporterének elmondta, hogy miután májusban megjelent egy cikk a cicája brutális megveréséről, sokan küldtek neki némi pénzt az orvosi számlákra, de az adományokból alig 80 font jött össze.

A gazdi elmondta azt is, hogy Baz már teljesen jól van, leszámítva, hogy elveszítette egyik szemét. A kedves szomszédoknak is köszönhetően a macska most már újra kimerészkedik a házból, igaz csak a saját kertjükbe. Kristy azonban nem bánja, ha Baz nem csavarog messzire, mint mondja, nagyon aggódik, hogy sajátos külsejű macskáját újra megtámadhatják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik