Nagyvilág

Saját házából ásott alagutat a bank páncéltermébe

Holtan találta az indiai rendőrség azt a férfit, akinek a házából indult az a 40 méteres alagút, amin keresztül loptak el negyven kiló ékszert. 

Elfogták Indiában a bankrablókat, akik egy 40 méteres alagúton keresztül rámolták ki egy bank páncéltermét a Harijána állambeli Gohánában, s meglett az ellopott negyven kiló ékszer fele is. Pénteki indiai sajtójelentések szerint a három elkövetőt letartóztatták, a feltételezett értelmi szerző öngyilkosságot követett el. Egy téglaégető kemencében megtaláltak 23 kilónyi ékszert és készpénzt is. 

 
A feltört páncél
Fotó:BBC 

A Pandzsábi Nemzeti Bank gohánai fiókjában hétfőn vették észre, hogy alagúton át bejutott betörők kiürítettek 89-et a 360 széf közül, 39 kiló arany- és ezüstékszert, valamint ismeretlen mennyiségű készpénzt zsákmányolva. A betörők egy alagúton érkeztek, amelyet az utca alatt, a szemközti házból indulva ástak negyven nap alatt. 

 
A BBC stábja bejutott az alagútba
Fotó:BBC 

A bankrablás értelmi szerzőjének tartott háztulajdonost – akinek ingatlanából indulva a banktrezorba vezető alagutat ásták – az első kihallgatás után holtan találták az autójában, a rendőrség szerint mérget vett be.

Ide kattintva nézheti meg a BBC helyszíni felvételeit az alagútról. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik