Nagyvilág

Beperelte a maláj légitársaságot két fiú az eltűnt gép miatt

Kárpótlási pert indított a malajziai légitársaság és a kormány ellen két tizenéves fiú, akiknek édesapja a márciusban eltűnt MH370-es járat utasa volt. Ez az első alkalom, hogy valaki pert indított a tragédia nyomán.

A tizenhárom éves Jee Kinson és a tizenegy éves öccse, Jee Kinland azzal vádolja a légitársaságot, hogy mulasztást követett el, amikor nem tett meg mindent a repülőgép biztonságos útjának garantálása érdekében. A cégen kívül még négy felelőst neveztek meg a pert indító fiatalok: a polgári repülési hivatalt, a bevándorlási hivatalt, a malajziai légierőt és a kormányt. A fiúk vádja szerint mindannyian mulasztást követtek el, ami a járat lezuhanásához vezetett – tudósított az MTI.

A Kuala Lumpur-i legfelsőbb bíróságnál benyújtott keresetet nem csak az elszenvedett lelki és érzelmi fájdalmakkal, hanem a szülői támogatás és gondviselés elvesztésével is magyarázzák. A papírok alapján az édesapa, Jee Jing Hang internetes üzletével havi 5200 dollárnak megfelelő összeget keresett. A követelt kárpótlás összegét egyelőre nem közölték.

Jeremy Joseph, repülési ügyekre szakosodott ügyvéd szerint a légitársaság a polgári repülés nemzetközi szabályait rögzítő Montreali Egyezménynek megfelelően legfeljebb 175 ezer dolláros kártérítésben részesítheti a két fiút. A többi megvádolt  hatóság esetében nem lehet biztosat mondani, ugyanis az ügy precedens nélküli.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik